Een optimaal aangelegde boomgaard, voor jarenlang rendement

Een boomgaard aanplanten doe je niet in het wildeweg. De beschikbare grond optimaal benutten is essentieel om jarenlang te profiteren van het maximale rendement. Het is dus zeker de moeite waard om goed na te denken over hoe je het perceel zal indelen, en waar de bomen en palen moeten staan.

De Ceuster N.V. gebruikt GPS om de allerbeste indeling te garanderen. Dit zijn de 5 stappen in het proces:

1. GPS-opmeting

Meten is weten! We meten het terrein op met centimeternauwkeurigheid, aan de hand van hoogwaardige GPS-technologie. Dat levert geo-referenties op, in de vorm van punten en/of lijnen.

Als je wilt, meten we meteen ook enkele belangrijke voorzieningen op naast het terrein. Denk bijvoorbeeld aan de toegangsweg, bepaalde hindernissen, het beregeningssysteem en zo verder.

2. Plantkaart ontwerp

Met de data van de GPS vormen we een beeld van het terrein. Dankzij een CAD/GIS softwarepakket, kunnen we dat beeld als overlay presenteren op bestaande systemen zoals Google Earth, OpenStreetmap of kadasterplannen.

Die tekening is de basis voor een plantkaart, die overzichtelijk weergeeft waar de bomen en palen moeten komen.

Na jouw akkoord over het ontwerp starten we met de voorbereiding van de werken: bestaande gewassen of andere hindernissen verwijderen, nivelleren, de bodem verbeteren, de grond plantklaar maken, palen en plantgoed bestellen…

3. Conversie naar machinesturing

Vervolgens zetten we de plantkaart om naar bestanden voor de machinesturing. De machine die je boomgaard aanlegt is de Fendt 211-tractor, uitgerust met een Raven GPS-sturing.

4. Bomen en palen plaatsen

Een op maat ontwikkelde bomenplantmachine plaatst de bomen en palen. De automatische boorunit markeert de plaats waar de bomen geplant moeten worden, en boort gaten voor de palen (zowel de schuin geplaatste eindpalen, als de verticaal geplaatste steunpalen).

5. Natrillen van de palen

De palen moeten niet alleen mooi recht staan, maar liefst ook stevig vastzitten in de grond, zodat je meteen de spandraden kan vastmaken. Natrillen met een hydraulische hamer op een minigraver, garandeert dat de palen niet meer bewegen.

Een boomgaard aanplanten met De Ceuster N.V.?

  • Benut iedere centimeter van je oppervlakte
  • Bespaar jezelf het denk- en meetwerk
  • Laat de aanplanting over aan gespecialiseerde machines
  • Geniet van een maximale opbrengst

ONS VAKKUNDIG TEAM IN ACTIE

Bekijk hoe wij te werk gaan

Gerelateerde projecten

Bekijk wat wij realiseerden op vlak van Horti

Op zoek naar een betrouwbare partner voor uw project?

Vraag hier uw project aan.

Copyright © 2020 De Ceuster nv nv All rights reserved